Annemiek Koudijs

Jouw persoonlijke coach op het gebied van 'Werken vanuit Talent'

Blog

Hier vind je jouw wekelijkse dosis informatie en inspiratie over 'Werken vanuit Talent'. Iedere week wordt er een nieuw blog gepubliceerd die jou aan het denken zet en je aanspoort om te gaan doen waar je ECHT goed in bent.

Talent Tuesday: Onpartijdigheid

- Houd jij er van om dingen op exact dezelfde eerlijke manier te doen?
- Houd jij er niet van wanneer mensen een oneerlijk voordeel hebben vanwege hun connecties of hun achtergrond?
- En ben jij meer geïnteresseerd in de behoeften van de groep dan in de individuele wensen?

Deze week in Talent Tuesday het talent: Onpartijdigheid.


Wanneer je over dit talent beschikt ben jij je sterk bewust van de noodzaak om alle mensen gelijk te behandelen. Je hebt een sterke behoefte aan een stabiele routine en aan duidelijke regels en procedures die iedereen kan volgen en die voor iedereen gelden. Jij behaalt succes met dit talent, omdat je snel en makkelijke een conclusie kan trekken of systemen kan ontwikkelen die voor iedereen eerlijk zijn. Als gevolg hiervan weten anderen wat ze van je kunnen verwachten.


Misschien zie jij jezelf als bewaker van goed of fout en als ambasssadeur in de strijd tegen voorkeursbehandelingen. Besef dan dat anderen het je kwalijk kunnen nemen dat je die verantwoordelijkheid op je hebt genomen en dat zij die regels soms wat vrijer willen interpreteren omwille van het algemeen belang.

De challenge van deze week?
Ik wil je uitdagen om de volgende keer dat jij als bewaker wilt optreden je eerst af te vragen of het vasthouden aan de regels of het proces helpend of belemmerend werkt om de juiste resultaten te bereiken.


Tot volgende week bij een nieuwe Talent Tuesday!

Annemiek Koudijs

Over Annemiek


In 2015 is zij afgestudeerd als Gedragsdeskundige aan de Rijksuniversiteit Groningen, waarna zij enkele jaren werkervaring heeft op gedaan. In 2020 is zij opgeleid tot gecertificeerd CliftonStrengths Coach en laat zij mensen werken vanuit hun natuurlijke talenten, waardoor men meer flow, plezier en energie haalt uit het werk en het leven.

Wil jij met Annemiek samenwerken? Neem dan hier contact op.

Volg Annemiek

Quote van de Maand