Annemiek Koudijs

Jouw persoonlijke coach op het gebied van 'Werken vanuit Talent'

Blog

Hier vind je jouw wekelijkse dosis informatie en inspiratie over 'Werken vanuit Talent'. Iedere week wordt er een nieuw blog gepubliceerd die jou aan het denken zet en je aanspoort om te gaan doen waar je ECHT goed in bent.

Talent Tuesday: Aanpassingsvermogen

Krijg jij energie van het onmiddellijk reageren op acute zaken? Heb jij een hekel aan voorspelbaarheid en een rigide/strakke planning?

Deze week weer een nieuwe Talent Tuesday en wanneer jij je herkent in mijn verhaal is de kans groot dat jij beschikt over het talent: Aanpassingsvermogen.

Juist op momenten dat de omgeving compleet veranderd, zijn dit de mensen die zich binnen no-time weten aan te passen. Zoals in deze bijzondere tijden zie je dat mensen met dit talent bedenken om ineens plexiglasschermen te gaan produceren, omdat daar nu behoefte aan is, maar dat dit ze dit hiervoor nooit deden.

De kalme reactie op chaos stelt anderen gerust en helpt mensen met dit talent om te reageren op de behoeften van de ander. Dit zijn de mensen die energie halen uit het moment en slechts 1 dag vooruit kijken in de toekomst. Andere mensen kunnen dit soms verkeerd interpreteren en dit zien als doelloos of zonder richting. Wanneer jij over dit talent beschikt heb jij een behoefte aan druk die onmiddellijke actie vereist en de vrijheid om tijdens het proces veranderingen aan te brengen. Mensen met dit talent zouden veel plezier kunnen beleven aan het werken op een Spoedeisende hulp, waar geen dag of uur hetzelfde is.

Om dit talent verder te ontwikkelen, wil ik je uitdagen met de volgende challenge: Verfijn de manier waar op je reageert op het onverwachte. Als je bijvoorbeeld voor je werk onverwachts op reis moet, leer dan in een half uur klaar staan voor vertrek. Of oefen de eerste drie stappen die jij onderneemt wanneer de druk op je werk toe slaat. Door hiermee te oefenen ben je in staat in om nog sneller te reageren op het onverwachte.

Ik wens je veel succes!

Liefs, Annemiek

Over Annemiek


In 2015 is zij afgestudeerd als Gedragsdeskundige aan de Rijksuniversiteit Groningen, waarna zij enkele jaren werkervaring heeft op gedaan. In 2020 is zij opgeleid tot gecertificeerd CliftonStrengths Coach en laat zij mensen werken vanuit hun natuurlijke talenten, waardoor men meer flow, plezier en energie haalt uit het werk en het leven.

Wil jij met Annemiek samenwerken? Neem dan hier contact op.

Volg Annemiek

Quote van de Maand