Annemiek Koudijs

Jouw persoonlijke coach op het gebied van 'Werken vanuit Talent'


Mijn verhaal

LEERGIERIGHEID - INDIVIDUALISERING - AANMOEDIGING - HERSTELDRANG - VERBONDENHEID

Al van jongs af aan ben ik onzettend LEERGIERIG. Na het behalen van mijn VWO-diploma in de zomer van 2010 startte ik in september 2010 aan de opleiding tot leerkracht basisonderwijs. Een keuze die voor niemand overwacht kwam, aangezien zowel ik zelf, als mijn omgeving mijn hele leven dacht dat ik 'juf' zou worden. Drie weken na de start van de opleiding begon mijn eerste stage en stond ik voor de klas.

Een klas met 16 kinderen, waarvan 6 kinderen extra aandacht nodig hadden om het onderwijs goed te kunnen doorlopen. Ik probeerde om informatie te krijgen over deze kinderen, zodat ik mijn lessen zo goed mogelijk kon laten aansluiten bij de behoeften van iedere INDIVIDU. Helaas werd ik hierin erg beperkt door mijn stagebegeleidster wat er in resulteerde dat ik in december 2010 uitgeblust op de bank lag en mijn moeder zei: "Als je het niet leuk vindt, mag je er ook mee stoppen". Als ik terug kijk op deze periode maakte ik geen gebruik van mijn natuurlijke talenten, maar van aangeleerde talenten. Gelukkig had ik mijn moeder die mij de ruimte gaf om een andere weg in te slaan.

Na een half jaar werken in de supermarkt en nadenken over mijn volgende stap starte ik aan de opleiding tot Gedragswetenschapper aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik koos voor deze opleiding omdat er veel aandacht was voor individuen in combinatie met hun omgeving, wat goed aansloot bij mijn talent VERBONDENHEID.

Na het afronden van de opleiding heb ik een aantal jaar werkervaring op gedaan, waarin ik mensen heb mogen helpen bij het oplossen van verschillende problemen (HERSTELDRANG). Hierin genoot ik erg van de kleine stappen die mensen maken om dichter bij hun doel te komen. Iedere kleine stapje merk ik op en MOEDIG in de andere aan om vertrouwen te hebben en door te blijven gaan.

Toch ontstond er wederom een gevoel van onrust en wrijving. In, Oktober 2018, maakte ik kennis met de CliftonStrengths en dit heeft mij ontzettend geholpen om dit gevoel beter te begrijpen, er woorden aan de kunnen geven en stappen te maken richting het werken vanuit mijn natuurlijke talenten. Hieruit is - Koudijs Gedragsdeskundige - ontstaan. Omdat ik heb ervaren en nog steeds ervaar hoe het is om vanuit je natuurlijke talenten te werken, wil ik andere mensen hierbij helpen. Ik gun iedereen het gevoel van flow en plezier dat ik nu uit mijn werk haal!


Wat doe ik?

Ik bied individuele- en groepscoachingstrajecten aan om jou te laten werken vanuit jouw talent. Het zal jou opleveren dat je (1) met veel meer voldoening, plezier en energie thuis komt van een werkdag, (2) dat je precies weet wat jouw energie oplevert en welke taken niet bij jouw natuurlijke talenten passen en (3) dat je geld gaat verdienen met doen wat je van nature het allerbeste kan. Je kan kiezen uit de volgende trajecten:

  • 'Discover your Talent' : In 1 dag heb jij overzicht van jouw 5 grootste talenten en weet je welke eerste stappen je gaat zetten om jouw talenten te laten stralen.

  • 'Understand your Talent': Tijdens dit 3 maanden traject gaan we dieper in op jouw talenten, weet je hoe 5 talenten samenwerken en heb je een goede basis om stappen te zetten zodat je baan beter aansluit bij jouw talenten.

  • 'Master your Talent': Wil jij alles weten over jouw talenten, hoe je deze het beste kan laten stralen, en wil je het ook gaan DOEN i.p.v. alleen maar praten? Dan is dit 6 maanden traject precies iets voor jou!

  • Groepstrajecten: Wil jij met liever met anderen samen je talenten ontdekken? De groepstrajecten worden vormgegeven aan de hand van de samenstelling van de groep. Neem dus vooral contact op om de mogelijkheden te bespreken.


Ben jij benieuwd naar de ervaringen van anderen met mijn trajecten?

Lees HIER de ervaringen.


Contact

Provincieroute 124
8016 GM Zwolle
Nederland

0637441674
info@koudijsgedragsdeskundige.nl